Türk Tasarımı Benzin Motoru

701 - Türk Tasarımı Benzin Motoru

Bu ürünü sipariş et

 

Model:   350X2 devitgen

Türkçe adı :  Çift çevrim devitgen

İngilizce adı:    Turkish design engin

Kullanım alanları:  İki çevrimli bu devitgen , Motosiklet , Tekne , jeneratör , Bahçe araçları , Su pompası vb yerlerde kullanılabilir.

Son yüz yıl içerisinde yapılmış en büyük bilimsel sıçrayış, içten yanmalı devitgenlerin buluşudur. Yeryağından elde edilen yakıtları yakarak, bunu çevrimsel güce dönüştüren devitgen, bugün havada, karada, suda çalışan hemen tüm araçların yada yardımcı donanımların güç kaynağıdır. Özellikle günümüzde çevremize şöyle bir bakarsak,şunları görürüz; Yedi zengin ülke yada birleşmiş milletlerde veto hakkı bulunan ülkelerin tümünün güçlü olma gizinin altında çok büyük oranda devitgen üretimi ve buna bağlı üretim kollarının olduğu ortaya çıkar. Yıllardır kendi devitgenlerini ürettikleri gibi dış ülkelerede satarak ülkelerini güçlü ve varsıl kılan Batı, bu gücünü özellikle son yıllarda ülkemizde de de başımıza tokunç, yüzümüze kakınç olarak sergilemekten de geri durmamaktadır. Devitgenini yapmayan yada yaptırılmayan Türkiye, bağımsızlığını koruyamadığı gibi yine aynı ülkelerin vize uyguladığı, itip, kaktığı ve saygınlığı bu gün için tartışılan ülke konumuna indirgenmiştir. Bu gün pek çok Türk, bilim batıdadır diye ana okullarında bile eğitimi Türkçe yerine İngilizce yapmakla iyi bir konuma geleceğine inandırılmıştır. Kuşkusuz bu oyunları yüksek Türk özgeni bir gün bozarak saygın ve egemen yerini alacaktır. “bms tıp ambalaj” olarak tümüyle bu duygu ve düşünceden yola çıkarak çok sığ olanaklarla bile olsa çakar/buji dışında tümüyle Türk tasarımı ve üretimi devitgeni geliştirerek çalıştırdık. Bu bir bayrak yarışıdır. Saygın Türk devitgenini geliştirmek önce düş kurmakla ardından yılgınlık bilmez çalışkanlıkla olacaktır. Öncelikle her ülkenin yaptığı gibi bizde devitgen terimlerinin Türkçelerini kullanmayı yoksa türetmeyi yeğledik. Devitgenimize verdiğimiz ad “Böke” dir Böke, şampiyonun Türkçe karşılığı olup, şu anda bökelikden kuşkusuz  uzaktır. Çünkü üzerinde ar-ge yapabilecek olanaklar edinemedik. Yarın; bir bayrak koşucusunun, Bökenin çok üzerinde püskürtmeli, işlemci denetimli, aşırı doldurmalı(aşdol/turbo) yada Türk tarlaların ürünlerinden elde edilen yakıtları yakabilecek, “tarlayakıt” devitgenleri geliştirerek, Türk ulusunun göz ardı edilmeye çalışılan yetenek ve becerilerinin, kanıtlanacağına olan inancımı paylaşmak isterim

Teknik Özellikler     .

BÖKE DEVİTGEN: İtenek çapı 72mm, alışım boyu 82mm ile yaklaşık 350 cm/küp oylumunda,sahanlık süpürmeli, yandan çift dolum, çift atma ve sahanlık basınç dengelemesi ile çalışan tek karaç pencerelidir itenek, aön(alt ölü nokta) ya 70 der. Kala atma penceresini açar. 9 der sonra üst dolum yaklaşık 1,1 ile 1,3 bar arası yeni karışımı sahanlıktan yanma odasına basar. İtenek yukarda iken taze karışım emmesini üön ya 60 der kala başlatır 60 der geçe bitirir. Dolayısıyla, 120 der emme, 122 derece dolum, 140 deecer atma işlemi yapar.

Garanti Süresi:  Tüm bms ürünleri   üretim yanlışlarına karşı iki yıl , ve yedek parça sağlamada 10 yıl güvence vermektedir... Tüm ürünler CE güvencelidir.

Çalışması İlk devim, ip kasnağına ip dolamak ve çekmekle başlatılır. Karaç gövdesi, kuma dökülmüş Alüminyum dökümün işlenmesi ile yapılmıştır. Hava giriş geçiti 32mm çapındadır. Karaç iteneği ile hava niceliği yakıt iğnesi ile yakıt niceliğinin denetimi yapılır. Çekitgeç(Manyeto) donanımı için 4 ayrı çekit kasnak iç bölümüne bağlanmıştır. Ateşleme donanımı platinlidir.

ÖNERİLEN TÜRKÇE DEVİTGEN TERİMLERİ – ÖNERİLEN TÜRKÇE MOTOR TERİMLERİ

DEVİTGEN (ARABA-BİNİT-TAŞIT-ARAÇ) TERİMLERİ :

·         MOTOR=DEVİTGEN

·         EKSANTRİK= KAM MİLİ

·         SEKMAN= BİLEZİK

·         BLOK=GÖVDE

·         SİLİNDİR=YUVAK

·         SİLİNDİR KAPAĞI=YUVAK KAPAĞI

·         BİYEL=İTENEK KOLU

·         SUPAB=KAPAÇ

·         PİSTON=İTENEK

·         POMPA=BASAR (BASAÇ)

·         KRANK=ANA MİL

·         DİSTRİBÜTÖR=DAĞITICI

·         KARBÜRATÖR=KARAÇ

·         ŞAMANDIRA=YÜZERTOP

·         RADYATÖR=SOĞUTMAÇ

·         MARŞ MOTORU/İŞLETGEÇ

·         DİNAMO/ÜRETEÇ=ÜRETGEÇ

·         ALTERNATÖR=DALGALI ÜRETGEÇ

·         AMORTİSÖR=ASILTI

·         TORSİYON=BURULMA

·         SÜSPANSİYON=YAYLANMA

·         BALANS=DENGE,DENGELEME

·         DİREKSİYON=YÖNELTEÇ

·         ŞASE=ÇATKI

·         FREN=DURDURAÇ

·         ELEKTRİK SİSTEMİ=BALKI DONANIMI.

·         SENKROMENÇ=EŞUYUM, DENKLER

·         VİTES=HIZ, İVİNTİ

·         DİFERANSİYEL=EŞÇEKERLEK

·         MEKANİK FREN=DONATISAL Du.

·         PNÖMATİK FREN=HAVALI Du.

·         HİDROLİK FREN=AKIŞKANLI DURDURAÇ

·         ABS(ANTİ BLOKAJ SİSTEM)

·         KDD(KİTLEMEZ-KAZIKLAMAZ DURDURAÇ DİZGESİ)

·         DETENASYON=VURUNTU

·         ADERANS=TUTUNMA

·         KONDANSATÖR=YOĞUNLAÇ, SIĞAÇ

·         TERMOSTAT=ISIDENETİR

·         ELEKTRONİK=BALKICIK

·         ŞANZIMAN=HIZ KUTUSU, DİŞLİ KUTUSU

·         AKÜMÜLATÖR=BALKITUT, AKIMSAKLAR

·         MANYETO=ÇEKİTGEÇ

·         MIKNATIS=ÇEKİT

·         MANYETİK=ÇEKİTSEL

·         SELENOİD=ÇEKİTÇEK

·         RÖMORK=EŞÇEKİLEK

·         BUJİ=ÇITLAK, ÇAKAR,ÇINGI

TURBO= AŞDOL(AŞIRI DOLDURMA




Warning: mysqli_close() expects parameter 1 to be mysqli, resource given in /home/bmsambalaj/domains/bmsambalaj.com/public_html/system/database/mysql.php on line 67